Рами Нурми

Minulle ensimmäinen matka venäläisessä yöjunassa oli kokemus sinänsä – первая поездка в ночном поезде на меня произвела неизгладимое впечатление.

Mutta nyt Venäjälle matkustamisessa on tullut pakollinen tauko – но теперь поездки в Россию поставлены на принудительную паузу.

Moni kaipaa ostos-, tankkaus- ja muita matkoja Venäjälle -многие скучают по этим поездкам.

Meillä on sekä kulttuurisia että institutionaalisia kannusteita matkustamiseen – у нас есть культурные и общественные стимулы путешествовать . Ajatellaan, että matkustamisen ja kansainvälisyyden kautta – считается, что благодаря путешествиям и международным контактам – saavutetaan sellaista älyllinen pääomaa – можно сколотить интеллектуальный капитал – josta on hyötyä myös työuralla – полезный и для карьеры.

”Matkustamisella on kulttuurissamme samanlainen symbolinen asema kuin alkoholilla – у путешествий в нашей культуре такое же символическое значение, как и у алкоголя.

Me odotamme sekä matkustamiselta että humaltumiselta samoja juttuja – от путешествий и от алкоголя мы ждем похожих ощущений:

rentoutumista – расслабиться, arjen yläpuolelle nousemista – подняться над суетой будней , uusia kokemuksia – новых впечатлений, hauskanpitoa – удовольствия ja läheisyyttä – и общения.

Siis niiden ihmisten kanssa, joiden seurassa ryyppäämme tai reissaamme – то есть с теми людьми, с кем мы пьем или путешествуем.

Maailman toiselle puolelle lentäminen – полет в другое полушарие – tai viinipullo – или бутылка вина – antaa luvan vapautua kirjoittamattomista säännöistä – дают возможность освободиться от неписанных правил – joita arjessa noudatetaan – которые мы вынуждены соблюдать”.

Onko sinulle Venäjällä tarjottu leipää ja suolaa?  

Suomessa suolan ja leivän tuominen liittyy tupaantuliaisiin. Suolaa ja leipää viedään uuteen kotiin, jotta ruokaa riittäisi aina ja jotta se säilyisi. Venäjällä on tapana tarjota vieraille leipää ja suolaa. Nämä kertovat vieraanvaraisuudesta, luottamuksesta sekä tervetulleeksi toivottamisesta. Keskinäisen leivän murtaminen ja yhteisen suolan käyttäminen symboloivat ystävyyttä.

Pitäisikö teititellä vai sinutella?

Venäjällä teititellään vanhempia ihmisiä, tuntemattomia ja ylemmässä sosiaalisessa asemassa olevia. Sen sijaan ystäviä, tuttavia ja läheisiä voidaan sinutella heidän arvoasemasta riippumatta. Ehdota sinunkauppoja kättelemällä. Ojenna käsi ja kysy, että emmekö voisi sinutella. Kohtelias henkilö ei kieltäydy sinunkaupoista. Eli будем на Вы!

Venäjällä henkilösuhteet korvaavat kaiken muun

Venäjällä mikään ei järjesty itsestään. Mutta Venäjällä asioita voidaan järjestää. Mutta se ei onnistu, jos en tiedä, kenelle pitää puhua, missä, mitä ja miten. Henkilösuhteet solmitaan vain keskustelun kautta ja keskustelun perusteella. Siksi minun on osattava puhua hyvin ja paljon.

Opiskelin venäjää Georgin johdolla

Ääntämisen merkitystä osana puhetaitoja ei voi yliarvioida. Suomessa luontevia tilanteita harjoitella venäjän ääntämistä tarjoutuu varsin vähän.

Hyväntahtoinen opettaja ymmärtää vähästäkin, mitä oppija tarkoittaa. Opettaja myös puhuu selkeästi ja toistaa tarvittaessa. Hän saattaa myös vähän liioitella äänteiden kestoa, jotta oppijat tunnistavat ne.

Opettajan antama malli on tärkeä, mutta malleja tulisi olla enemmän.

Siksi yhdessä Georgin kanssa päätimme tehdä tämän puhekielen kurssin. Olemme tehneet paljon työtä sen eteen, että keskustelut olisivat hyödyllisiä ja kuitenkin hauskoja!

Oli ilo tehdä Georgin kanssa tätä videokurssia

Halusimme tarjota suullisen kielitaidon ja ääntämisen monipuolista harjoittelua. Kun harjoittelin Georgin kanssa, sait käsityksen siitä, millaista minun oma ääntämiseni oli ja miten sitä voi kehittää.

Julkaissut Georgi

Georgi on toiminnut yli 10 vuoden aikana Kansainvälisen kaupan koulutuskeskuksen Fintran kouluttajina vientikoulutukseen liittyvissä kieli- ja kulttuurikoulutuksissa. Vuodesta 1998 olen olen toiminnut MDC Education Group –konsernin kouluttajina erilaisissa Venäjällä, Baltian maissa ja Ukrainassa toteutetuissa yrityskoulutushankkeissa, joissa koulutin suomalaisten vientiyritysten paikallisten jälleenmyyjien myyntihenkilöstöä. Pedagogiset ja kommunikointitaitoni ovat antaneet hyvän pohjan myyntikoulutukseen ja kehittämiskonsultointiin liittyviin tehtäviin. Yhteistyössä MDC Groupin:n asiantuntijoiden ja toimeksiantajan koulutuksesta vastaavan johdon kanssa olen suunnittellut ja toteuttanut sekä Business-To-Business että Business-To-Consumer -myyntitiimien valmennuksia. Yhteistyössä muiden kouluttajien kanssa olen toteuttanut suurimmille yritysasiakkaille olemme useamman vuoden jatkuneita koulutusohjelmia, joiden sisältöä on päivitetty säännöllisesti vastaamaan toimeksiantajan markkinointitavoitteita. Asiakasyrityksen eri jälleenmyyjille on räätälöity valmennuksia vastaamaan niiden tuotevalikoimaa ja toimintatapaa. Koulutuskielini ovat venäjä, englanti ja suomi.

Понравилось?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s