Рами Нурми

Oli ilo tehdä Georgin kanssa tätä videokurssia! Halusimme tarjota suullisen kielitaidon ja ääntämisen monipuolista harjoittelua. Kun harjoittelin Georgin kanssa, sait käsityksen siitä, millaista minun oma ääntämiseni oli ja miten sitä voi kehittää.

Siksi yhdessä Georgin kanssa päätimme tehdä tämän puhekielen kurssin. Olemme tehneet paljon työtä sen eteen, että keskustelut olisivat hyödyllisiä ja kuitenkin hauskoja!

” On tapana sanoa, että Venäjä on maa, missä mikään ei toimi, mutta kaikki järjestyy. Sanonta ei ole aivan tarkka, sillä Venäjällä mikään ei järjesty – itsestään. Venäjällä asioita voidaan järjestää. Mutta se ei onnistu, jos en tiedä, kenelle pitää puhua, missä, mitä ja miten. Venäjällä henkilösuhteet korvaavat kaiken muun. Henkilösuhteet solmitaan vain keskustelun kautta ja keskustelun perusteella. Siksi minun on osattava keskustella hyvin”.

Opiskelin venäjää Georgin johdolla. Ääntämisen merkitystä osana puhetaitoja ei voi yliarvioida. Suomessa luontevia tilanteita harjoitella venäjän ääntämistä tarjoutuu varsin vähän.

Hyväntahtoinen opettaja ymmärtää vähästäkin, mitä oppija tarkoittaa. Opettaja myös puhuu selkeästi ja toistaa tarvittaessa. Hän saattaa myös vähän liioitella äänteiden kestoa, jotta oppijat tunnistavat ne.

Opettajan antama malli on tärkeä, mutta malleja tulisi olla enemmän.

Onko sinulle Venäjällä tarjottu leipää ja suolaa?  

Suomessa suolan ja leivän tuominen liittyy tupaantuliaisiin. Suolaa ja leipää viedään uuteen kotiin, jotta ruokaa riittäisi aina ja jotta se säilyisi. Venäjällä on tapana tarjota vieraille leipää ja suolaa. Nämä kertovat vieraanvaraisuudesta, luottamuksesta sekä tervetulleeksi toivottamisesta. Keskinäisen leivän murtaminen ja yhteisen suolan käyttäminen symboloivat ystävyyttä.

Pitäisikö teititellä vai sinutella?

Venäjällä teititellään vanhempia ihmisiä, tuntemattomia ja ylemmässä sosiaalisessa asemassa olevia. Sen sijaan ystäviä, tuttavia ja läheisiä voidaan sinutella heidän arvoasemasta riippumatta. Ehdota sinunkauppoja kättelemällä. Ojenna käsi ja kysy, että emmekö voisi sinutella. Kohtelias henkilö ei kieltäydy sinunkaupoista. Eli будем на Вы!

Julkaissut Georgi

Georgi on toiminnut yli 10 vuoden aikana Kansainvälisen kaupan koulutuskeskuksen Fintran kouluttajina vientikoulutukseen liittyvissä kieli- ja kulttuurikoulutuksissa. Vuodesta 1998 olen olen toiminnut MDC Education Group –konsernin kouluttajina erilaisissa Venäjällä, Baltian maissa ja Ukrainassa toteutetuissa yrityskoulutushankkeissa, joissa koulutin suomalaisten vientiyritysten paikallisten jälleenmyyjien myyntihenkilöstöä. Pedagogiset ja kommunikointitaitoni ovat antaneet hyvän pohjan myyntikoulutukseen ja kehittämiskonsultointiin liittyviin tehtäviin. Yhteistyössä MDC Groupin:n asiantuntijoiden ja toimeksiantajan koulutuksesta vastaavan johdon kanssa olen suunnittellut ja toteuttanut sekä Business-To-Business että Business-To-Consumer -myyntitiimien valmennuksia. Yhteistyössä muiden kouluttajien kanssa olen toteuttanut suurimmille yritysasiakkaille olemme useamman vuoden jatkuneita koulutusohjelmia, joiden sisältöä on päivitetty säännöllisesti vastaamaan toimeksiantajan markkinointitavoitteita. Asiakasyrityksen eri jälleenmyyjille on räätälöity valmennuksia vastaamaan niiden tuotevalikoimaa ja toimintatapaa. Koulutuskielini ovat venäjä, englanti ja suomi.

Понравилось?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s