Рами Нурми

foto ge” On tapana sanoa, että Venäjä on maa, missä mikään ei toimi, mutta kaikki järjestyy. Sanonta ei ole aivan tarkka, sillä Venäjällä mikään ei järjesty – itsestään. Venäjällä asioita voidaan järjestää. Mutta se ei onnistu, jos en tiedä, kenelle pitää puhua, missä, mitä ja miten. Venäjällä henkilösuhteet korvaavat kaiken muun. Henkilösuhteet solmitaan vain keskustelun kautta ja keskustelun perusteella. Siksi minun on osattava keskustella hyvin”.

Rami Nurmi on yksi minun opiskelijoistani ja hän on edistynyt nopeasti venäjän kielen opiskelussa. Yhdessä päätimme tehdä tämän puhekielen kurssin. Olemme tehneet paljon työtä sen eteen, että keskustelut olisivat hyödyllisiä ja kuitenkin hauskoja!

Pitäisikö teititellä vai sinutella?

Venäjällä teititellään vanhempia ihmisiä, tuntemattomia ja ylemmässä sosiaalisessa asemassa olevia. Sen sijaan ystäviä, tuttavia ja läheisiä voidaan sinutella heidän arvoasemasta riippumatta. Ehdota sinunkauppoja kättelemällä. Ojenna käsi ja kysy, että emmekö voisi sinutella. Kohtelias henkilö ei kieltäydy sinunkaupoista.

Onko sinulle tarjottu leipää ja suolaa?  

Suomessa suolan ja leivän tuominen liittyy tupaantuliaisiin. Suolaa ja leipää viedään uuteen kotiin, jotta ruokaa riittäisi aina ja jotta se säilyisi. Venäjällä on tapana tarjota vieraille leipää ja suolaa. Nämä kertovat vieraanvaraisuudesta, luottamuksesta sekä tervetulleeksi toivottamisesta. Keskinäisen leivän murtaminen ja yhteisen suolan käyttäminen symboloivat ystävyyttä.

Понравилось?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s